Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek zorgt voor resultaat!

Elektrische installaties geven warmte af. Als deze warmte weglekt gaat er een hoop energie verloren. Om dit te voorkomen kunt u een thermografisch onderzoek laten uitvoeren door Noordeloos Elektro. Zo ontdekt u de zwakke plekken in de installaties en kunt u uw elektrische installaties zo duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk laten draaien.

Wat is thermografisch onderzoek eigenlijk?

Een energielek in uw installatie kan erg gevaarlijk zijn. Oververhitting of warmtelekken kunnen oorzaken zijn van kortsluiting of brand. Voor de veiligheid van uw werknemers en de continuïteit van uw processen is het belangrijk dat u de elektrische installaties laat controleren. Door onderzoek te doen naar de temperatuur van afzonderlijke onderdelen kunt u ontdekken wat de sterke en zwakke punten in uw elektrische installaties zijn.

Er wordt onderzocht waar er warmtelekken zijn en of er onderdelen zijn die te warm worden tijdens het productieproces. Om alles goed in kaart te brengen wordt er een warmtecamera gebruikt (die gebruikmaakt van infrarood). Op deze manier lokaliseren we afwijkende temperaturen en kunnen we de oorzaak hiervan vaststellen.

Wat kan Noordeloos Elektro voor u betekenen?

Wij voeren thermografisch onderzoek voor u uit. Er bestaan verschillende goede redenen om een dergelijk onderzoek te laten doen:

  • Het voorkomen van energieverlies door warmtelekken
  • Het lokaliseren van afwijkende temperaturen
  • Het vermijden van het risico op oververhitting

Door energielekken in uw installatie op te lossen verzekert u de veiligheid van uw werknemers en bezoekers en waarborgt u de continuïteit van uw processen. Ook spaart u het milieu en uw portemonnee door energieverlies te voorkomen. Noordeloos Elektro zorgt ervoor dat uw elektrische installaties veilig kunnen blijven draaien terwijl het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Wilt u meer informatie over het doen van een thermografisch onderzoek? Noordeloos doet het graag voor u: neem hier contact met ons op!

 

072-5713821
info@noordelooselektro.nl